+31 – 6 54 608 521 info@wegvanalles.nl

Werk niet leuk?

Zet je blik op scherp!

Alistair Cooke zei:

“Een professional is iemand die zijn best kan doen, zélfs als hij daar geen zin in heeft.” 

De CVI™ is hét instrument dat je daarbij kan helpen.

Dingen doen die je niet leuk vindt, helaas is dat voor iedereen een deel van het leven. De manier waarop je hiermee om kunt gaan kun je beïnvloeden. Lees snel verder…

Werk niet leuk? Hoe maak je het beste van werk dat je niet leuk vindt?

 

Elke dag doe je dingen die je niet leuk vindt.

Toen ik jong was, wilde ik graag volwassen worden. Nu ik volwassen ben, wil ik eigenlijk weer een kind zijn. Oké… waarom ik dat heb?

Ik realiseerde me niet hoeveel volwassenheid gepaard ging met dingen doen die ik niet leuk vind.

Deze ” taakaversie “, zoals ik het graag noem, heeft niet alleen betrekking op mijn persoonlijke leven – de hypotheek betalen, boodschappen doen, de olie in de auto verversen – ik heb ook in mijn werk te maken gehad met diezelfde taakaversie.

Ander perspectief

Even een stapje terug en een voorbeeld

Er zijn talloze momenten in mijn carrière geweest dat ik dingen moest doen die buiten mijn comfortzone vielen. In mijn jonge jaren was ik bang om in het openbaar te spreken.

Daar ben ik niet uniek in, veel mensen hebben dat. Ik heb dat overwonnen, maar het ongemak van sociale bijeenkomsten waar ik een praatje moet maken met mensen die ik niet ken kan ik nog steeds niet van mij afschudden. Het bijwonen van netwerkbijeenkomsten en jezelf mengen onder de mensen is een taak die behoorlijk wat inspanning vereist.

Ik kom er doorheen, maar ik voel me daarna altijd uitgeput.

Sommige mensen die ik ken, genieten juist van dergelijke situaties. Ze genieten van het idee om nieuwe mensen te ontmoeten en doen dat met een ongekend gemak en natuurlijke vaardigheid. Voor mij is dat een totaal andere wereld. Ik benijd die vaardigheden en wou dat ik meer op hen leek.

Maar wat maakt nu dat ik en zij totaal verschillende reacties hebben in dezelfde omstandigheid? Waarom blinkt één persoon uit in het contact maken met vreemden terwijl ik er enorme moeite mee heb?

Het afleggen van de psychometrische Core Values ​​Index gaf mij hier in nieuwe inzichten, ik heb nu definitieve antwoorden op vragen als deze.

En hoe zit dat met jou?

Zulke antwoorden liggen ook in het psychometrische profiel van jouw kernwaardenindex (CVI™).

Mijn onvermogen om het gezelligheidsspel te omarmen en te winnen, komt niet door een gebrek aan karakter of training of een andere eigenschap die ik niet onder controle heb. Het is gebaseerd op hoe ik emotioneel bedraad ben. Het gaat terug tot op mijn natuur.

De mensen die nieuwe mensen kunnen ontmoeten en een boeiend gesprek kunnen aangaan en een goede verstandhouding kunnen ontwikkelen – en dat graag doen – zijn op die manier emotioneel gebonden. Het is wat zij van nature graag doen.

Hoe dat zit met die bedrading? Neem ook de CVI om erachter te komen.

In een perfecte wereld hoef je nooit iets te doen dat je niet leuk vindt.

Helaas, die perfecte wereld bestaat niet, dus we blijven zitten met de realiteit dat we soms dingen moeten doen die we vervelend of saai vinden. Om dat te omzeilen, moeten we op zoek gaan naar informatie, tools, tips en technieken die ons helpen om gedaan te krijgen wat er gedaan moet worden. Al doende moeten  we al die tijd denken wat Alistair Cooke zei:

Een professional is iemand die zijn best kan doen, zélfs als hij daar geen zin in heeft.

Als je eenmaal de psychometrische Core Values ​​Index™ hebt gedaan en jij jouw volledige rapport hebt gelezen , heb je toegang tot een zeer nuttige informatie waarmee je het beste kunt maken van werk dat je niet leuk vindt.

Mijn onvermogen om het gezelligheidsspel te omarmen en te winnen, komt niet door een gebrek aan karakter of training of een andere eigenschap die ik niet onder controle heb. Het is gebaseerd op hoe ik emotioneel bedraad ben. Het gaat terug tot op mijn natuur.

De mensen die nieuwe mensen kunnen ontmoeten en een boeiend gesprek kunnen aangaan en een goede verstandhouding kunnen ontwikkelen – en dat graag doen – zijn op die manier emotioneel gebonden. Het is wat zij van nature graag doen.

Hoe dat zit met die bedrading? Neem ook de CVI om erachter te komen.

In een perfecte wereld hoef je nooit iets te doen dat je niet leuk vindt. Helaas, die perfecte wereld bestaat niet, dus we blijven zitten met de realiteit dat we soms dingen moeten doen die we vervelend of saai vinden. Om dat te omzeilen, moeten we op zoek gaan naar informatie, tools, tips en technieken die ons helpen om gedaan te krijgen wat er gedaan moet worden. Al doende moeten  we al die tijd denken wat Alistair Cooke zei:

‘Een professional is iemand die zijn best kan doen, zélfs als hij daar geen zin in heeft.’

Als je eenmaal de psychometrische Core Values ​​Index™ hebt gedaan en jij jouw volledige rapport hebt gelezen, heb je toegang tot een zeer nuttige informatie waarmee je het beste kunt maken van werk dat je niet leuk vindt.

In je perfecte wereld zul je dingen doen die aansluiten bij je primaire kernwaarde-energie. Als bouwer zul je het leuk vinden om de leiding te nemen en dingen voor elkaar te krijgen. Als je een innovator bent , zal je gelukzaligheid gevonden worden door uitdagende problemen op te lossen.

In deze onvolmaakte wereld waarin we leven, moeten we ons echter soms bezighouden met taken die onze kleine of laagste kernwaarde-energie gebruiken. Jouw kleine kernwaarde-energie bepaalt wat uw persoonlijke hel van saaiheid en verveling is.

Je kunt vervelende en saaie taken doorstaan ​​en solide resultaten behalen als je deze ene simpele truc kent en toepast: Vind een manier om de taak uit te voeren die voldoet aan de wensen van jouw primaire kernwaarde-energie.

 

Vind jouw eigen pad….

Het klinkt eenvoudig (en dat is het ook) als jij jouw psychometrische profiel van de kernwaardenindex kent. Hier zijn enkele voorbeelden:

Stel dat jouw profiel Innovator / Banker / Merchant / Builder is. Dit betekent dat Innovator jouw primaire kernwaarde energie is en Bouwer jouw kleine (laagste) energie.

De opdracht: Je hebt de taak een teamproject te leiden met een strakke deadline.

WAT IS ER NODIG?
Dit vereist een gezonde dosis Builder-energie, die krachtige leiderschapsstijl die gedijt op het voor elkaar krijgen van dingen. Maar dat ben jij niet, het is niet hoe jij bedraad bent. Dat soort energie is het minst beschikbaar voor jou binnen je psychometrische profiel.

Hier is de truc om toch de klus te klaren:

verantwoordelijkheid

Vanuit de Innovator

Vind een manier om de geest van jouw innovator te voeden. Beschouw de situatie als een uitdagend probleem dat moet worden opgelost. Ontwikkel een proces waarmee iedereen in het team zijn inspanningen kan optimaliseren om het gemeenschappelijke doel te bereiken. Plan een efficiënt tijdschema dat het projectplan radicaal zal veranderen en stroomlijnen.

Betrek de inspanning vanuit het perspectief van jouw primaire kernwaarde, energie, en je zult er met succes doorheen komen.

Investeer in geduld

Vanuit de Banker

Nu vanuit een ander perspectief: Wat als jouw primaire kernwaarde energie Banker is, zoek dan een manier om de taak op een methodische manier uit te voeren. Maak een gedetailleerde lijst op basis van gedegen onderzoek en gegevens. Zoek een gevestigd proces, methode of recept en volg het met precisie.

Investeer in geduld

Vanuit de Merchant

Nu vanuit de primaire kernwaarde energie Merchant; betrek en motiveer dan anderen om te helpen, waarbij iedereen samen naar het gemeenschappelijke doel trekt. Op die manier betrek jij anderen bij de taak zodat jouw merchant kernwaarde bevredigt wordt. Zo wordt het vervelende werk makkelijker.

Bekijk jouw uitdaging door de lens van jouw primaire kernwaarde-energie en jij zult jouw vervelende werk kunnen doen, zelfs als je daar geen zin in hebt.

Neem contact met ons op voor meer informatie over de CVI of om de Core Values ​​Index™ te doen zodat ook jij meer grip krijgt op al jouw taken, zelfs de vervelende.

Hoge betrouwbaarheid

Met de ‘Repeat score reliability’ (repetitieve uitkomst-betrouwbaarheid) methode is het mogelijk om te meten in hoeverre (de uitkomst van) een (persoonlijkheids)test verandert na verloop van tijd. De CVI™ heeft een betrouwbaarheid van 97,7% (over 10 jaar). 

Andere persoonlijkheidstesten hebben een repeat score reliability tussen de 60-80% over een aantal maanden tot een jaar

De Core Values Index

Met de CVI™ leer je het DNA van jouw persoonlijkheid kennen en hoe je dit beter kunt begrijpen.

Ruim 1 miljoen mensen wereldwijd hebben reeds gebruik gemaakt van deze Core Values Index™ en hebben hierdoor meer grip gekregen op zelfbewustzijn.

Met andere woorden; je krijgt inzicht

Persoonlijk Ontwikkel Programma

Elk programma start met het invullen van de Core Values Index™. De uitkomst kunnen we tijdens een prachtige wandeling in Twente en omstreken bespreken maar indien gewenst ook online.

De uitkomst van de CVI™ kan als fundering gebruikt worden voor de uitwerking van het Persoonlijk Ontwikkel Programma.

Laat je verrassen!

Meewandelen? Bekijk dan snel ons aanbod.

Speciaal voor mensen die zichzelf beter willen begrijpen, willen weten waarom je energie krijgt van het één, en van het ander juist niet.

Share This