+31 – 6 54 608 521 info@wegvanalles.nl

Wandelroute Vasse: De Mysterieuze Mander Graancirkels, even WEG van ALLES

Wandelroute Vasse. De Tutenberg en de Braamberg zijn prachtige “bergen” in dit bosrijke gebied. De afwisselende natuur zit hier boordevol met historie.

Loop jij met ons mee?
paddestoel
Niet betreden
Mander Crikels Vasse
Watermolen

Wandelroute Vasse  De mysterieuze Graancirkels van Mander

Gebied: Twente, Oud Ootmarsum

Wandelniveau 2

  • Natuurgebieden: Twente, Vasse
  • Afstand: 16 km
  • Hoogtemeters: ca. 70
  • Inspanningsniveau: 2
Wandelroute Vasse Mander Cirkels
mander-cirkels-kaartje

We starten vanuit het dorpje Vasse. De route start met een kort stuk langs een verharde weg, het dorp verlatend. We verlaten deze al snel, zomaar een weiland in, dwars langs maisvelden, om zo weer het bos in te lopen.

Het glooiende landschap, in dit prachtige gebied leent zich bij uitstek voor een mooie mindfulness wandeling.

De Tutenberg en de Braamberg zijn prachtige “bergen” in dit bosrijke gebied. De afwisselende natuur zit hier boordevol met historie, van grafheuvels en grenspalen tot “comiezenhut” (schuilhutten voor douaneambtenaren die op smokkelaars jaagden).

Via het constant afwisselende landschap wandelen we via de in 1725 gebouwde watermolen van Bels vol met oeroude geschiedenis, het dal van de Mosbeek in. De Mosbeek stroomt door één van de mooiste natuurgebieden van Nederland.

WegvanALLES zou WegvanALLES niet zijn, als we ook hier niet van de gebaande paden zouden afwijken, om net weer even andere geitenpaadjes te bewandelen dan gemiddeld worden genomen.

Al “zwervend” door bos en heide komen we aan bij de Mander cirkels of ook wel de Cirkels van Jannink genoemd. Deze cirkels samen vormen het grootste landschapskunstproject van Nederland.

Een ideale plek om bij stil te staan om onze zintuigen te prikkelen.

We “schuren” in stilte langs de grens met Duitsland, en al wandelend langs de cirkels krijgen we inzichten die ons leven verrijken. Ieder in zijn eigen gedachten.

Voor piloten vormen deze cirkels een belangrijk baken, laat deze cirkels ook voor jou een baken vormen in je leven.

Langzaamaan wandelen we via de zandgronden paden die voor dit gebied zo kenmerkend zijn terug de bossen in, op weg terug naar ons beginpunt.

Wil je weten wat je te wachten staat? Hier is een impressie van de wandeltocht:

Wandel jij met ons mee?

Roy in het Veld