+31 – 6 54 608 521 info@wegvanalles.nl

Op zoek naar de Oehoe, even WEG van ALLES

Wandelroute Dörenther Klippen: Weg van alles, zou weg van alles niet zijn, dat we je deze legende vertellen als je met ons deze bijzondere toch gaat maken.

Loop jij met ons mee?
Ode aan het hert
boswandeling
De velden rond de Klippen
Rotsen links en rechts

Wandelroute Dörenther Klippen Op zoek naar de Oehoe

Gebied: Grensland Duitsland, Ibbenbühren

Wandelroute Dörenther Klippen op zoek naar de Oehoe 1

  • Natuurgebieden: Dörenther Klippen, Teutoburgerwoud
  • Afstand: 13 km
  • Hoogtemeters: ca. 300
  • Inspanningsniveau: 3
Wandelroute Dörenther Klippen
Dörenter Klippen, Hockendes Weib

Vanaf de voet van de Dörenther Klippen lopen we al wandelend zo het bos in (deels via de Hermannsweg) richting het Hockendes Weib (hurkende vrouw).

De mystieke hoge bomen geven meteen aanleiding voor een mooie legende over het ontstaan van het Hockendes Weib.

Weg van alles, zou weg van alles niet zijn, als we je niet over deze legende vertellen als je met ons deze bijzondere tocht gaat maken.

Het gebied is zeer gevarieerd, de rotsen (soms wel tot 40 meter hoog), die eenmaal bovenaan gekomen, een prachtig uitzicht bieden over de omgeving van het Tecklenburger – land. De gekronkelde wild groeiende eiken, berken en dennenbomen, soms ook beuken omsingelen het gesteente.

We verlaten de toeristische route en dalen af richting het Plisseetal. Een gebied wat niet veel mensen kennen, maar meer dan het bewandelen waard is. Via prachtige varenpaden vinden we onze weg via de Eulenschlucht (Uilenkloof) weer omhoog.

De Eulenschlucht staat bekent, omdat de Oehoe hier zijn leefgebied heeft. Een ongekend mooie wandeling waarbij je van de ene in de andere verbazing zult vallen. De natuur is hier overweldigend en geeft je onmiskenbaar gevoel van écht helemaal weg van alles te zijn.

Via prachtige singletracks komen we uiteindelijk bij de Dreikaiserstuhl, een 3-tal, machtige rotspartijen die statig in het bos de wacht houden.

Al wandelend beklimmen we deze Dreikaiserstuhl en zoeken we de weg naar de Siamesische Zwilinge Königstein. Wederom een indrukwekkende rotspartij die je het gevoel geven alsof je Tsjechië aan het wandelen bent.

Onderaan de heuvelkam steken we de spoorweg over naar het dorpje Brochterbeck. Via een geasfalteerde straat die overgaat in een zandpad lopen we in tegenovergestelde richting onderaan de heuvelrug. Links van ons blijven we uitzicht houden op de weilanden en rechts de indrukwekkende rotspartijen waarover we in de uren hiervoor, ons pad hebben gezocht.

Via prachtige bospaden vinden we de weg weer terug “zu den klippen” zonder zelf op de klippen te lopen. Hoe mooi kan een wandeling zijn. Ook voor deze tocht krijgt u van ons de garantie “even helemaal weg van alles” te zijn.

Wil je weten wat je te wachten staat? Hier is een impressie van de wandeltocht:

Wandel jij met ons mee?

Roy In het Veld