+31 – 6 54 608 521 info@wegvanalles.nl

Persoonlijke groei

Geef kleur aan je leven

‘Het zijn niet de uitdagingen die op ons pad komen, maar het is de manier waarop we reageren op deze uitdagingen. Het bepaalt hoe we ons voelen over onszelf en over ons leven.’
Persoonlijke groei en ontwikkeling is kortweg het proces om het maximale uit jezelf te halen.

In dit artikel behandelen we het werken aan persoonlijke groei en ontwikkeling.

Wat is persoonlijke groei en ontwikkeling?

Persoonlijke groei en ontwikkeling is kortweg het proces om het maximale uit jezelf te halen.
Persoonlijke groei is niet gemakkelijk. Het kost tijd en inzet, maar de beloning is enorm. Je zelfontwikkeling bepaalt rechtstreeks de kwaliteit van je leven.

Naast persoonlijke ontwikkeling in je carrière, is zelfontwikkeling ook belangrijk in je privéleven. Groeien als persoon is in elk aspect van je leven waardevol.

Persoonlijke groei

Waarom zou je jezelf ontwikkelen?

Persoonlijke groei bepaalt de kwaliteit van je leven, zeiden we al. Zelfontwikkeling zorgt voor meer inzicht, meer rust, meer balans en daardoor meer natuurlijke groei.
Het zijn niet de uitdagingen die op ons pad komen, maar het is de manier waarop we reageren op deze uitdagingen. Het bepaalt hoe we ons voelen over onszelf en over ons leven.

Uitdagingen heeft iedereen, en deze zijn voor iedereen weer anders. Dat verandert echter niets aan het feit dat uitdagingen niet als vanzelf weg gaan, door onze ogen te sluiten en net te doen alsof ze er niet zijn.

Door open te staan, en te onderzoeken wat ons tegenhoudt, zullen we vrijheid en vrijheid gaan ervaren.

Persoonlijke ontwikkeling is cruciaal geworden op de werkvloer en op de arbeidsmarkt. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen in de basis graag willen door ontwikkelen. Voor veel mensen in de ontwikkelingsmogelijkheid binnen een bedrijf van doorslaggevende factor in de keuze voor een nieuwe baan.

Stilstand

Stilstand is achteruitgang hoor je vaak. Hoe je het ook went of keert, als je stilstaat ga je een keer tegen een aantal dingen aanlopen. De wereld om je heen, blijft zich ontwikkelen, dit geldt ook voor de bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan het digitaliseren van processen. Vaak verlangt men van de medewerkers dat zij zich mee ontwikkelen. Zijn medewerkers daartoe onvoldoende bereid, dan kan dit persoonlijke carrièremogelijkheden in de weg staan.

Vooruitgang

Investeren in persoonlijke ontwikkeling kan dan van grote waarde zijn. Naast het vergroten van carrière kansen, vergroot men zelfkennis en kwaliteiten. Kortom; door jezelf te onderzoeken en te actualiseren, kom je dus weer vooruit.

Hoe versterk je de ontwikkeling van jouw eigen persoonlijke groei?

Weg van ALLES gelooft dat ieder persoon kan groeien. De drijfveren om te willen ontwikkelen is voor ieder persoon anders. Als je wilt groeien of veranderen, zul je de noodzaak daarvan moeten inzien.

Je wilt ook groeien? Mooi, we geven je 3 tips om mee te starten;

verantwoordelijkheid

1 .Neem verantwoordelijkheid

Je zult zelf de verantwoordelijkheid moeten nemen om te willen groeien, niemand anders zal dit voor jouw doen. Verantwoordelijkheid nemen is de eerste – meest noodzakelijke stap – om persoonlijke groei te realiseren.

Geen verantwoording nemen, maakt dat je slachtoffer wordt, van wat anderen voor je beslissen. Op die manier “praat” je het voor jezelf goed, dat je er dan niets aan kon doen, dat je je niet hebt kunnen ontwikkelen. Het lag immers aan de ander.

Als jij niet de verantwoordelijkheid neemt voor wat je wilt bereiken, ben je uiteindelijk ZELF verantwoordelijk als je het niet bereikt.

Investeer in geduld

2. Investeer in geduld

Vandaag planten van een zaadje betekent niet dat je morgen al kunt oogsten. Een uitdaging waar je al jaren mee worstelt is niet “eventjes” op te lossen met persoonlijke groei.

Alles wat de moeite waard is, heeft tijd en betrokkenheid nodig. Alleen als je bereid bent daarin te investeren, zul je iets van waarde creëren.

Investeer in geduld

3. Stop met nadenken en start met doen

Helaas denken te veel mensen, en doen ze te weinig. Het is echt zonde, als je al jaren filosofeert om een andere baan te zoeken en het maar niet gaat doen, terwijl je je realiseert dat je huidige baan, je meer energie kost, dan het je oplevert. Dat is toch zonde?

Denken kan leiden dat we dingen complex maken, daardoor gaan we twijfelen en stellen we dingen uit.

Hoe vaak hoor je mensen niet zeggen “ik had de beslissing al veel eerder moeten nemen” Achteraf kun je alles beredeneren, klopt, maar het doet niets af aan het feit dan je gewoon gelukkiger wordt als je wat vaker tot actie over gaat, en niet blijft hangen in de nadenkmodus.

“Laat denken geen excuus zijn om iets niet te doen. Denk minder en doe meer. Actie maakt het verschil tussen droom en werkelijkheid.”

Boswandeling

Persoonlijke groei vergroot je zelfbewustzijn

Wanneer ben je zelfbewust en wat is nu precies zelfbewustzijn. Laten we het zelfbewustzijn eens wat verder uitdiepen.

Wat is zelfbewustzijn?

Een mens beschikt over zelfbewustzijn, wanneer hij/zij het gevoel voor eigen waarden heeft ontwikkeld, een gezonde mate van zelfvertrouwen heeft, de eigen persoon realistisch bekijkt, innerlijk harmonieus en stabiel is, en zichzelf heel in het algemeen accepteert zoals hij/zij is.

travel-landscape-08
Wanneer ben je zelfbewust?

Zelfbewustzijn heeft dus te maken met het besef van het eigen bestaan en de beleving van wat er in je geest en lichaam omgaat. Zelfbewuste mensen stemmen hun keuzes af op dat wat zij innerlijk nodig hebben – en wat zij niet nodig hebben.

Met andere woorden: wie zelfbewust is, is in staat met volle overtuiging te leven vanuit zijn of haar eigen hart. We worden elke dag getriggerd en elke dag wordt van ons verlangd dat we keuzes maken. Waarbij we de knoop doorhakken – en als het even kan – liever gisteren dan vandaag,.

Des te belangrijker is het om intuïtief te vertrouwen op jezelf.

Het doel is om niet verstrikt te raken in het web van invloeden van buitenaf, maar om vanuit je innerlijke kracht en waarde je leven te leiden.

Grip krijgen op zelfbewustzijn

Ieder mens is uniek. Ieder mens heeft in de basis een unieke set DNA. Geen mens is daarom hetzelfde. Ieder mens heeft echter ook een unieke DNA-samenstelling als het gaat om zijn/haar gedrag.Doordat we echter vanaf onze geboorte te maken krijgen met invloeden die ons aangeboren gedrag aanpassen, raken we meer en meer verwijderd van ons aangeboren gedrags-DNA.

Ons leven laten we beïnvloeden door aangeleerd gedrag.

Vroeg of laat kan het zijn dat onze aangeboren kernwaarden in de knoop komen met ons aangeleerde gedrag. Vaak wordt dit ingegeven door een onbestendig gevoel van rusteloosheid, of onverklaarbare ontevredenheid. Het lijkt erop, dat je jezelf steeds minder lijkt te herkennen. Kortom, de grip op je zelfbewustzijn, raakt op drift. Om meer grip te krijgen op je innerlijke zelfbewustzijn is het goed je aangeboren kernwaarden weer te herontdekken.

Wandelroute Vasse Mander Cirkels
Een krachtig instrument om aangeboren kernwaarden te herontdekken

Om inzicht te krijgen zijn er veel verschillende tools en methodes. Het merendeel van deze methodes zijn er echter op gebaseerd om aangeleerd gedrag te meten.

Om grip te krijgen op zelfbewustzijn, is het als eerste noodzakelijk om te achterhalen, wie je van nature bent; waar krijg je energie van; kortom, je aangeboren kernwaarden te herontdekken.

Met de CVI™ leer je het DNA van jouw persoonlijkheid kennen en hoe je dit beter kunt begrijpen.

 

WegvanALLES maakt gebruik van de Core Values Index™ (CVI™) van Taylor Protocols.

Dit is een uniek instrument dat inzicht geeft in jouw onveranderlijke aangeboren kernwaarden.

travel-bank

Vind jouw eigen pad….

Hoge betrouwbaarheid

Met de ‘Repeat score reliability’ (repetitieve uitkomst-betrouwbaarheid) methode is het mogelijk om te meten in hoeverre (de uitkomst van) een (persoonlijkheids)test verandert na verloop van tijd. De CVI™ heeft een betrouwbaarheid van 97,7% (over 10 jaar). 

Andere persoonlijkheidstesten hebben een repeat score reliability tussen de 60-80% over een aantal maanden tot een jaar

De Core Values Index

 

Met de CVI™ leer je het DNA van jouw persoonlijkheid kennen en hoe je dit beter kunt begrijpen.

Ruim 1 miljoen mensen wereldwijd hebben reeds gebruik gemaakt van deze Core Values Index™ en hebben hierdoor meer grip gekregen op zelfbewustzijn.

Met andere woorden; je krijgt inzicht

Persoonlijk Ontwikkel Programma

Elk programma start met het invullen van de Core Values Index™. De uitkomst kunnen we tijdens een prachtige wandeling in Twente en omstreken bespreken maar indien gewenst ook online.

De uitkomst van de CVI™ kan als fundering gebruikt worden voor de uitwerking van het Persoonlijk Ontwikkel Programma.

Laat je verrassen!

Meewandelen? Bekijk dan snel ons aanbod.

Speciaal voor mensen die zichzelf beter willen begrijpen, willen weten waarom je energie krijgt van het één, en van het ander juist niet.

Share This